7minds blogg

Innehåll av hög kvalitet lönar sig

Det har under lång tid stått klart att Google belönar webbplatser med användarvänligt innehåll. Innehåll av högkvalitet är sådant som är skapat med tillräcklig tid, ansträngning, expertis och skicklighet. Med andra ord kan du lägga ned mycket tid och pengar på design och utveckling men ändå missa själva grundbyggnationen.

Klarspråk gör webbplatsens texter tillgängliga

Om du bara ska fokusera på några få saker på webben, då är texten definitivt en av de sakerna. Tillgängliga texter underlättar för alla: de stressade, de dyslektiska, mobilanvändarna, de med skärmläsare. Bra texter är a och o på webben.

Tillgänglighetsåtgärderna de flesta glömmer

Det finns två åtgärder som jag vågar påstå är de viktigaste när det kommer till tillgänglighet, men som nästan ingen tänker på. Du är väl inte en av dem? När man säger tillgänglighet tänker de flesta på skärmläsare. Och visst ska din sajt gå att läsa med...

Så lyckades Vinnova med klarspråksarbetet

Myndigheten Vinnova har lyckats vända långa, byråkratiska texter och motstånd mot klarspråk i organisationen till tydliga texter och en gemensam känsla av att klarspråk är viktigt. Här kan du läsa hur de gjorde.