Det har under lång tid stått klart att Google belönar tillgängliga webbplatser med hög kvalitet på innehållet. Men den främsta anledningen till att hålla hög kvalitet på webbplatsen är ändå användaren.

Användarvänlighet innefattar självklart en genomtänkt design och många utvecklingstimmar. Men om innehållet har stavfel, trasiga länkar eller inte funkar i mobilen kan du knappast räkna med återkommande besökare.

Med andra ord kan du lägga ned mycket tid och pengar på design och utveckling men ändå hamna i situationen att många besökare snabbt lämnar webbplatsen och därmed inte konverterar. Det kan också innebära en dålig placering i organiska sök och en dålig intern sökmotor.

Höj kvaliteten på din webbplats

Att din webbplats inte är optimal kan bero på tidsbrist, brist på redaktörer eller en känsla av att det är svårt att veta var man ska börja. Det gäller särskilt i stora organisationer där många redaktörer från flera enheter äger och jobbar med webben.

När vi går igenom kvaliteten på våra kunders webbplatser tittar vi på följande delar:

  • trasiga länkar
  • stavfel
  • läsbarhet
  • tillgänglighet
  • SEO med bland annat rubriksformat, titlar och metabeskrivning
  • personuppgifter och GDPR-anpassning
  • mobilanpassning genom att till exempel justera för stora bilder.

Gör gärna ett schema för hur du ska arbeta med kvalitetskontrollen. I början har man ofta en stor skuld, och det kan kännas övermänskligt. Men det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Tänk vad skönt det kommer kännas när du är igenom och slipper det där ständigt dåliga samvetet. Och väl igenom kan det räcka med en kvart i veckan för att hålla kvaliteten.

Om du inte har tid och redaktörer för att beta av den första pucken, hjälper vi dig gärna.

Nu har du chansen att få en kvalitetssäkring av oss helt gratis!

Just nu bjuder vi på en genomgång och sammanställer en åtgärdsplan helt gratis. Vi kvalitetsgranskar din webb utifrån bland annat GDPR, tillgänglighet, mobilanpassning och SEO. Du får de enklare bristerna åtgärdade direkt. Dessutom får du rekommendationer för hur du kan jobba vidare (uppskattat värde 29 995 kr).