Hur man driver sex webbprojekt samtidigt

Coop fastigheter skulle bygga sex nya webbplatser i Episerver 6 med responsiv design. De behövde någon med hög teknisk kompetens som kunde vara produktägare och företräda Coop fastigheter gentemot leverantörerna.

De behövde också någon med bred erfarenhet av webbprojekt som utvecklade lösningen tillsammans med den tekniska leverantören och samtidigt styrde projektet. På så sätt kunde de ha insyn och full kontroll på kostnader genom hela projektet från start till mål. För att komma igång snabbt i den nya lösningen fick alla redaktörer utbildning både i form av klassrumsundervisning och användardokumentation.

Projektdetaljer

Kompetenser: Digital strategi, projektledning, utbildning, kravställning
Webbplatskffastigheter.se

Så gjorde vi

N

Digital strategi

Vi tog fram en effektkarta med mätbara mål, målgrupper och målgruppernas behov.

N

Webbprojektledare

Med effektstyrning och agila metoder såg vi till att rätt person gjorde rätt sak, och att projektet blev så effektivt som möjligt.

 

N

Kravställning

Med vår kunskap i Episerver kunde vi beställa rätt funktioner för att få en webbplats som är användarvänlig och lätt att underhålla.

N

Testning

Vi gjorde funktionstester och användartester löpande för att kunna rapportera in buggar och ge rekommendationer inför fortsatt utveckling.

 

N

Utbildning

Alla redaktörer har fått utbildning i Episerver, där praktiskt arbete varvades med teori och deltagarna hade möjlighet att ställa frågor.

N

Hjälp för redaktörer

Med dokumentation i Skillo får redaktörerna relevant hjälp direkt i Episerver. Användarhjälpen är anpassad till deras tekniska lösning.

7minds del i projektet har varit avgörande för ett lyckat projekt. Jag är mycket nöjd med samarbetet med 7minds, har fått bra information och har känt mig helt avlastad. Projektet har drivits på ett mycket bra sätt och internt har folk varit nöjda med samarbetet och förankringen av projektet.

Jan Lindgren

Projektansvarig, Coop fastigheter

Vill du ha hjälp att driva webbprojekt?