Kravställning av webbplatser och digitala lösningar

De flesta webbplattformar är väldigt flexibla och har ofta stora möjligheter att anpassa gränssnittet – både för besökare och redaktörer. Att vara noga in kravhanteringen är en viktig parameter för att projektet ska hålla sin budget och tidsplan. Även om man driver projektet enligt agila metoder är det generellt viktigt att ha koll på detaljerna. Vi hjälper dig hela vägen till en optimal lösning för alla typer av enheter.

Rätt redaktörsgränssnitt gör arbetet effektivt

Ett genomtänkt gränssnitt för redaktörer som är logiskt och intuitivt för det arbete som ska göras, minskar behovet av utbildning och support i framtiden. I det flesta projekt förlitar man sig helt och hållet till den teknikleverantör man valt i de här frågorna, vilket i många fall blir riktigt bra lösningar. Men under åren har vi lärt oss hur viktigt det är att knyta kravställningen av gränssnittet till webborganisationen. Vilka processer har man valt för det redaktionella arbetet och hur kan redaktörsgränssnittet stötta dessa?

Ett väl anpassat redaktörsgränssnitt gör arbetet enklare och effektivare för redaktörerna, och utgår från just er redaktionella organisation. Vi står på kundens sida och ser till att pengarna investeras på de saker som långsiktigt ger mest nytta.

Dra nytta av vår långa erfarenhet

Vi har mer än 20 års erfarenhet av Episerver och hur man på ett enkelt sätt lär sig olika moment i lösningen. Med vår erfarenhet kan vi stötta kravställningen så att ni får ut det bästa av den investering som görs. Vi ser till att ni så långt som det bara går använder standardfunktioner, och hjälper er att göra rätt långsiktiga val vid olika typer av investeringar av moduler och andra tilläggsprodukter.

Vi pratar samma ”språk” som utvecklarna vilket gör att vi snabbare kommer fram till den bästa lösningen på olika problem. Målet är att redaktören ska bli effektiv och inte bara kunna göra sitt arbete. Redaktören ska lägga fokus på innehåll och inte bromsas av tekniska bekymmer i verktyget.

Tack för ett fantastiskt bra arbete. Både du och jag vet att det nog inte blivit så mycket webb för Karlstads del, om jag inte hade haft turen att få fatt på er.

Lisbeth Malmström

Kommunikationsstrateg, Karlstad kommun

Vill du veta mer?

Ska din organisation påbörja ett webbprojekt, men saknar erfarenhet av kravställning? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer om stöd vid kravställning.

 

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy