Kvalitetssäkra din webbplats

Retar du dig på sajter med trasiga länkar och stavfel? Kanske jobbar du med en webbplats som har flera olika ingångar och sidor? Vet du om länkarna fungerar som de ska? Ibland kan stavfel finnas även om en sida nyligen redigerats.

Det kan kännas som små fel. Men många länkar som inte fungerar och innehåll med lågt läsbarhetsvärde bidrar till att minska tillgängligheten för användaren. Även kvaliteten på sidorna riskerar att bli sämre. Sajten kan också få en sämre ranking i sökmotorer. Google belönar nämligen webbplatser där innehållet är väl underhållet.

Få en överblick över innehållet

Att manuellt få en överblick över en webbplats alla sidor är omöjligt. Särskilt i stora organisationer där många redaktörer från flera enheter äger och jobbar med webben. Det finns också många tekniska verktyg för att skanna av webbplatsen efter exempelvis trasiga länkar. Det kan därför vara svårt att välja.

På 7minds använder vi oss av Siteimprove på grund av många funktioner, du får helt enkelt mycket för pengarna.

Med hjälp av Siteimprove kan vi

  • hitta sidor med trasiga länkar
  • identifiera stavfel
  • få ett läsbarhetsvärde på sidorna
  • göra en SEO-översikt
  • skanna din webbplats för att identifiera personuppgifter (GDPR)  NYHET!
  • få en översikt av trafiken.

Bättre tillgänglighet och kvalitet

Siteimprove hittar snabbt språkfelen och ger dig en bra överblick över vilket innehåll som behöver förbättras. Verktyget kan även användas för att göra en grundläggande SEO-analys. Med hjälp av den är det sedan enkelt att jobba vidare med sökmotoroptimering. Som ett exempel kan sidor som saknar huvudrubriker och metabeskrivningar snabbt hittas.

 

Våra duktiga innehållsredaktörer kan

  • göra en första översikt och analys av innehåll
  • utbilda er och få er att komma igång med verktyget
  • föreslå och genomföra förbättringar för läsbarhet och sökmotoroptimering.

Kundcase

Här ser ni hur vi hjälpt Norrtälje kommun med kvalitetssäkring.

Norrtälje kommuns webbplats

I samband med att redaktörerna utbildades i Episerver grund fick de även en genomgång av Siteimprove och kunde sedan använda sig verktyget för att kvalitetssäkra innehållet på webbplatsen.

Läs mer om hur Norrtälje kommun gjorde.

Vill du veta mer?

Vill du ha hjälp med att kvalitetssäkra webbplatsen? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer.

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy