Webborganisation

En webborganisation behöver skapas utifrån de mål som man vill uppnå med sin onlinenärvaro. Ofta handlar det om att höja kvalitet eller spara kostnader av olika slag. För att man ska kunna nå sina mål med webben är det viktigt att ha rätt person på rätt plats. Men rätt person ska också ha möjlighet att lägga sin tid och sina resurser på rätt saker.

För att veta om man göra rätt behöver man veta vad man vill och var man är idag.

  • Vi hjälper dig att förstå hur era processer ser ut idag och ungefär hur mycket det kostar.
  • Med kunskap om era mål och ambitioner tar vi fram ett förslag på en effektivare organisation. Vilka roller ska finnas? Vilka ansvar, befogenheter och kompetenser ska respektive roll ha?
  • När den nya organisationen är beslutad hjälper vi er att genomföra förändringen, alternativt stöttar genom förändringsprocessen. Det är viktigt att veta att förändringsarbete inte är någon pappersprodukt utan arbete som pågår under lång tid.
  • Slutligen utvärderar vi den förändring som skett för att se att vi uppnått de effekter som vi velat uppnå.

Vill du veta mer?

Vill du ha hjälp att sätta rätt person på rätt plats i er webborganisation? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig och berättar mer.

 

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy

Kundcase

Här kan du se hur vi hjälpt andra kunder med organisationsförbättring.

Vad innebär det i förändrat arbetssätt och resursbehov att uppgradera eller bygga om? Med en analys av den dåvarande organisationen, och hur den skulle påverkas av de olika alternativen, kunde Tyresö kommun fatta det beslut som var optimalt för dem. Läs mer om hur Tyresö kommun gjorde.

Norrtälje kommuns webbplats Med förändrat arbetssätt gick redaktionen från 100 personer till 42. Läs mer om hur Norrtälje kommun gjorde.

logotyperedcross
Med en nulägesanalys och nya, mätbara mål kunde Röda Korset gå mot en effektivare webborganisation. Läs mer om hur Röda Korset gjorde.