Tillgänglighet för webben

En kurs för webbansvariga och redaktörer som fokuserar på det du behöver veta och kunna göra i din arbetsvardag. Under utbildningen går vi igenom vad tillgänglighet och tillgänglighetsdirektivet innebär rent konkret och hur du tillämpar det på just din webb.

Våra kursledare har erfarenhet från alla sidor av webbarbete, vilket gör att du får ett helhetsperspektiv på hur tillgänglighet krokar i de andra delarna av webbarbetet. Vad gör man till exempel när alla formulär kommer från andra system, eller budgeten inte räcker för att göra allt rätt?

Våra kurser i tillgänglighet och EU:s tillgänglighetsdirektiv

Vi erbjuder öppna kurser, anpassade kurser och distanskurser. Våra öppna kurser är indelade i halvdag och heldag, och våra anpassade kurser kan du få precis som du vill. Du kan också gå kursen över distans. Vår halvdagskurs är mer övergripande för att få en överblick medan heldagskursen ger tid att öva på vad du kan göra rent konkret på din webb redan idag.

Målet med våra kurser är att ta bort det dåliga samvetet och känslan av krav. Istället vill vi skapa engagemang för tillgänglighet och visa att det är både enkelt och roligt att skapa en tillgänglig webb.

Vi möter våra deltagare i deras vardag och fokuserar på det praktiska och konkreta. Här kan du läsa mer om hur våra kurser är upplagda och varför.

Halvdagskurser

Halvdagsutbildning i tillgänglig webb

Vi pratar om vad det innebär för webbredaktören och vad det innebär för den webbansvarige. Vad är enkelt och kan göras direkt, och vad behöver ni planera?

Heldagskurser

Heldagsutbildning i tillgänglig webb

Kursen innehåller gott om praktiskt arbete på den egna webbplatsen. Kursen vänder sig till dig som arbetar praktiskt med webben och är ett måste för varje redaktör.

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra kurser i tillgänglighet för webben? Hör av dig till oss!