Tillgänglighet för webben

En tillgänglig webb är en webb som är enklare och går snabbare att använda för alla. En tillgänglig webb är inte bara bra för användbarheten och sökmotoroptimeringen, det är också ett lagkrav om du tillhör offentlig sektor.

En kurs i tillgänglighet och EU:s tillgänglighetsdirektiv

Under kursen går vi igenom tillgänglighet för webben med fokus på EU.s tillgänglighetsdirektiv och WCAG 2.1 nivå AA. Vi pratar om vad det innebär för webbredaktören och vad det innebär för den webbansvarige. Vad är enkelt och kan göras direkt, och vad behöver ni planera? Kursen blandar teori med övningar och praktiska tips.

Kursinnehåll

  • Vad är funktionsnedsättning och funktionsvariation?
  • Vilka behöver tillgänglighet?
  • Vad innebär EU:s nya tillgänglighetsdirektiv?
  • Hur gör vi för att följa direktivet?
  • Vad innebär tillgänglighetsstandarden WCAG 2.1?
  • Vad kan webbredaktörer göra för att göra webbplatsen tillgängligare?
  • Vad behöver webbansvarig göra för att öka tillgängligheten?

Kursledare med förankring i verkligheten

Våra kursledare har gedigen erfarenhet från många webbprojekt inom offentlig och privat sektor. Under kursen delar de med sig av hur andra har gjort och vad som är värt att tänka på.

Alla människor lär sig olika, en del vill se, andra vill höra, en del vill göra. Därför blandar kursen teori och genomgång med exempel och praktiska övningar.

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra kurser i tillgänglighet för webben? Hör av dig till oss!

Kävlinge kommun ville ha bättre koll på det nya tillgänglighetsdirektivet, för att veta vad de behöver göra innan direktivet träder i kraft. Vi utbildade dem i vad direktivet innebär och vad man behöver göra för att klara det. Därefter testade vi tillsammans delar av kraven och diskuterade resultat och möjliga åtgärder. Slutligen diskuterade vi vad de kan och bör göra framöver, och hur de ska gå tillväga.